Първата самостоятелна изложба на Ирина Иванов – IrrA представя пустинния свят на един от най-популярните фестивали в света – „Burning Man“

Един от най-популярните музикални фестивали в света „Burning Man“ гостува в „КО-ОП“ чрез фотографиите на младата българка Ирина Иванов – IrrA. В периода между 9-ти и 12-ти януари тя представя първата си самостоятелна изложба – „The Happiness Machine“, която показва интересните личности, магичната локация и най-вече артистичния поглед над прашния пустинен свят на „Burning Man“. Това е едноседмичен културен фестивал, който от 1986-та насам се провежда всяка година около Деня на труда в САЩ и събира над 70 000 души, които формират своеобразно утопично общество.

„The Happiness Machine“ е проект, посветен на човека, неговото щастие и свобода, но и на различните измерения на възможността му да изразява себе си. „Асоциирането с машина не е случайно, но не защото е изкуствено създадена, а защото тази машина има собствени закони и цели. Захранва се от пустинята Невада и човешките мечти. Има различни начини да предизвикаме себе си, но ако сме настроени за творчество и никакви обстоятелства не могат да ни разколебаят“ – споделя IrrA.

#бюлетин

#изкуство

Ирина Иванов – IrrA започва своя път като фотограф преди 10 години, снимайки модели. Завършва бакалавърската си степен в НАТФИЗ, а след това специализира кино режисура и продуцентство в Лондонската филмова академия. Днес работи като оператор и живее в Лос Анджелис. Пътува между Америка, България и Англия, снимайки предимно реклами, музикални клипове и модни фотосесии. В момента IrrA е в процес на създаване на собствена продуцентска компания, в чиято основа е функцията на изкуството и ролята на артиста, които да осъществяват творчески контакт и да осигуряват достъп до идеи, съобразени с логиката на пазара и с каприза на комерсиалните потребности.

 

За да разберете повече за „машината на щастието“, как работи тя и по-лесно ли е да си щастлив, заповядайте на 9-ти януари 2020 г., четвъртък, в 19:30 ч., за да се потопите заедно с „КО-ОП“, IrrA и Dj Sillia, в атмосферата на един от най-атрактивните и популярни фестивали в света – „Burning Man“.

Ирина ИвановIrrA

в 

Ко-Оп – пространство за култура и изкуство

 

още за четене

Pin It on Pinterest

Share This