Tao Porchon-Lynch – младостта е състояние на умаРодена в Индия през далечната 1918 година, Tao Porchon-Lynch е известна като най-възрастният йога инструктор. Когато е на 8 г. открива практиките, които по това време се правят само от мъже. Тао решава, че щом момчетата могат, значи може и тя. Оттогава не е спирала.

 

Животът ѝ минава през Франция, където заминава през 1931 г. и става един от най-известните френски модели. Била е модел на Коко Шанел. По нея е правена роклята, която носи майката на принц Филип на сватбата си с кралица Елизабет. По-късно заминава за Холивуд. На 87 годишна възраст открива балните танци и скоро печели награди като танцьор. През 2015 г. участва в известното шоу „America’s got Talent“, танцувайки зашеметяващо с 26 годишният си инструктор по танци.

 

През август тази година Тао ще навърши 100 г. Според нея, никога не е късно да започнеш нещо ново, дори йога. Йога е енергията, която протича в света и ние трябва да я активираме в себе си.

 

Тао казва, че няма невъзможни неща, а нейно мото в живота е, да се събуждаш сутрин с мисълта: Това ще бъде най-добрия ден от живота ми! И най-важното, да не допускаш негативни мисли, защото те се отразяват директно върху тялото.

Pin It on Pinterest

Share This