интервюто води Анелия Чалъкова

22-ри март 2016 г.

Красива, талантлива и завладяваща. Днес искам да ви представя българката покоряваща парижките сърца Християна Христова – HRISTA. Тя е млад изпълнител, който в момента пробива на музикалната сцена във Франция. Тя е смела, харизматична и изключително креативна. Христа обича промените, предизвиква ги сама и се бори по артистичен и положителен начин срещу негативното и ограничаващо в света. Първият й албум е вече реалност, а новият й сингъл покорява Париж.

Последният път, когато се видяхме си спомням, че завършваше образованието си. Какво се случи и как се разви живота ти след това? Практикуваш ли професията или си се отдала изцяло на музиката?

Завърших магистратура „Стратегически мениджмънт и предприемачество“. Животът ми до скоро се въртеше по-скоро около образованието ми и работата, която практикувах по специалността си няколко години, след като завърших. Изцяло с музика се занимавам само от една година и половина. Преди това последната година правих и двете. Но е доста изморително и затова днес се съсредоточих само върху това, което истински ме кара да се чувствам щастлива. Всъщност се отдадох изцяло на музикалната си кариера няколко месеца след издаването на първия ми албум, който излезе през май 2013 г.

От колко време се занимаваш с музика и как реши да развиваш музикалната си кариера във Франция? Как това ти помага и какви бяха трудностите?

Пея от 15-годишна възраст, а музика композирам от две години. Не съм решила да я развивам тук, просто тук заминах да следвам и така се наложи. Мисля иначе, че има места в света, където музикалното ми развитие може да бъде много по-бързо за стила музика, който правя. Това, че съм във Франция не мисля, че ми помага, по-скоро удължава процеса на развитие – понеже не пея на френски. Но аз вярвам, че има причина да съм точно тук и че въпреки пречките нещата еволюират. Мисля, че човек трябва да знае просто да се адаптира, ако иска да пробие на определено място.

I’m a standard Image Caption.

Photograph by Lorem Ipsum via Unsplash

Кой пише текстовете на песните ти и каква идеология следваш с тях? Влизаш във време и пространство с абстрактни текстове и клипове.

 Аз ги пиша повечето. Влизам в такова време, понеже мислите ми са там. Но имам всякакъв тип мисли така, че скоро ще разкрия и други пространства от моето мислене. Не само абстрактни, зависи и в какво настроение съм.

Повечето от песните ти са на английски. Мислиш ли си за песен на български?

Да. Работя върху проекти, които ще включват български мотиви относно аранжимента, а и други с български текст.

I’m a standard Image Caption.

Photograph by Lorem Ipsum via Unsplash

Кой? Какво те вдъхновява? Приятели, любов, пътувания, България, Франция, семейство?

Наука, изкуство, всекидневният живот, болки, драми, радост… всичко.

Имате писмо с най-новото от списание Българка

Pin It on Pinterest

Share This