ШотландцитеHidden Orchestra“ пристигат в София на 21-ви ноември, за да представят найновия си албум и лайв шоу Reorchestrations“

„Hidden Orchestra“ ще изнесат новото си лайв шоу „Reorchestrations Live Show“, създадено в чест на новия им едноименен албум в клуб „Mixtape 5“ на 21-ви ноември, когато ще отнесат българската публика в техния свят на вълшебни звуци и приказни усещания. Събитието ще се случи с приятелската подкрепа на ирландското уиски „Bushmills“.

Със сигурност „Hidden Orchestra“ са една от най-емоционалните независими музикални формации на нашето време, които по изключително нетрадиционен начин забъркват електронно и фолклорно звучене с джаз, класика, хип-хоп, дръм енд бейс и пост рок. Името на групата „Hidden Orchestra“ носи многопластов смисъл, отражение на музиката, която стои зад него. Препратката е към оркестъра, който остава невидим и скрит за публиката в старите театри, опери и киносалони – загадката на филмовата, разказвателна същност на музиката, създавана от Joe Acheson едноличният композитор на квартета. Повлияно от легендарни композитори като Debussy, Bach, Stravinsky, Arvo Pärt и някои съвременни артисти като John Martin, „Radiohead“ и др., творчеството на „Hidden Orchestra“ включва множество компилации и два самостоятелни албума към британския лейбъл „Tru Thoughts Records“: „Night Walks(2010 г.) и „Archipelago“ (2012 г.).

Hidden_Orchestra_1

Вълшебниците „Hidden Orchestra“ се завърнаха това лято с нова оригинална продукция на име „Reorchestrations“, която се появи на 26-ти юни за лейбъла „Denovalli Records“.

В процеса по създаването му „Hidden Orchestra“ се възползват от пълния потенциал на техния музикален гуру Joe Acheson, който композира, изпълнява класическа музика, диджейства, продуцира, импровизира и реоркестрира звуците в новия проект. В крайна сметка се получава извънземна симбиоза между класическа, електронна, експериментална и фолк акустична музика, която те хваща за ръка и излиташ заедно с нея в миг.

Не пропускайте срещата с „извънземните“ „Hidden Orchestra“, които ще излязат на сцената преди трип-хоп бандата „Sofa Surfers“ на 21-ви ноември в клуб „Mixtape 5“ за едно приказно музикално изживяване наречено „NightLive Series Vol. 2“, организирано с приятелската подкрепа на ирландското уиски „Bushmills“ на второто издание на „NightLive“ на 21-ви ноември!

Актьорите от сливенския театър ще изиграят „Концерт за френски ключ“ пред софийската публика като част от програмата на „Нощ на театрите“

Спектакълът „Концерт за френски ключ“ на сливенския драматичен театър „Стефан Киров“ ще бъде част от програмата на Нощ на театрите“ в София на 21-ви ноември. Актьорите Димитър Марков и Августин Демерджиев ще представят своя „концерт“ на NightLive Vol. 2 преди бандите „Sofa Surfers“ и „Hidden Orchestra“ да излязат на сцената на клуб „Mixtape 5 със своите чисто нови албуми. Събитието започва в 22:30 часа, когато всички зрители са поканени да станат част от вълнуващото приключение, наречено „NightLive“.

„Концерт за френски ключ“ представлява своеобразно надиграване между двамата актьори, които с лекота въвличат всички присъстващи в тяхната игра със смях и емоции. Двама виртуози на сатирата жонглират ловко с шегите на съдбата. „Какво се случва, когато мъжът играе на табла сам, съпругата му иска сватба като тази на Жулиета, тъщата гони лебедите в езерото, а съседката звъни на вратата с развалена ютия и още нещо наум? Кои ключалки ще отвори френският ключ?“ Отговори на тези и други въпроси ще откриете в това пиршество на хумора, което преобръща представите и клишетата за секса и романтиката, залегнали в съзнанието на съвременния човек.

Една тежка доза смях, която леко да си поиграе с вашето съзнание, преди отнасящите живи изпълнения на „Sofa Surfers“ и „Hidden Orchestra“.

Билети „Ранно Пиле“: На цена 15/20 лв. само в магазин „Яко“ – Ул. „Граф Игнатиев“ 43

Стандартни и онлайн билети: На цена 20/25 лв.  в мрежата на Eventim.bg /Пикадили, На тъмно, OMV, Технополис, Билетен център НДК, Арена Армеец и др.

Следете Фейсбук събитието тук: https://www.facebook.com/events/496465240526194/

Hidden Orchestra Official Webpage: http://www.hiddenorchestra.com/

Pin It on Pinterest

Share This