„Daft Punk“ („Дафт Пънк“) съобщиха за първото си участие през тази година. То ще се случи на музикалните награди „Грами“ на 12-ти февруари заедно с „The Weeknd“, с който работиха по две от неговите парчета в новият му албум „Starboy“.

Анонсирането веднага породи размисли и страсти сред феновете, които си задават въпроса: Дали зад това не се крие нов албум? – след като единствените албуми на живо на френското дуо са  „Alive 1997“ и „Alive 2007“. Не по-малко за тези съмнения спомогна и направеният фалшив уебсайт Alive2017.com, в който са изброени няколко града: Париж, Лос Анджелис, Лондон, Ню Йорк, Токио, Сао Паоло, Ибиза. Това показа глътка надежда за подготвяно световно турне. Уви! Фенът „умник“ вероятно е получил достатъчно много „псуваща“ критика, след като беше разобличен в измамата. Така или иначе, след толкова много спекулации и фалшиви новини, това анонсиране най-малкото поражда тръпки от очакване за „Daft Punk“ през 2017 г.

Последното участие на „роботизираните“ французи беше на церемонията за „Грами“ през 2014 г., заедно с Pharrell, Steve Wonder, Nile Rodgers, а интересното тогава беше, че не подкрепиха издадения си предходната година нов албум „Random Access Memories“ с изпълнение на живо. Затова очакванията са огромни и едва ли ще спрат така лесно.

3 факта, които може би не знаете за „Daft Punk“:

„Daft Punk“ не са позволявали лицата им да бъдат снимани от 1996 г.

Thomas and „Guy-Man“ (Guy-Manuel De Homem-Christo) се познават от училище, когато са били на 12 г.

През 2006 г. „Daft Punk“ направиха филм – „Electroma“. Разказва се за два робота, които искат да станат човеци. Това е първият проект на звездното дуо, който не включва тяхна музика.

Pin It on Pinterest

Share This