Alexa Meade (Алекса Мейд) е американска художничка, изключително известна с нейните портрети рисувани върху човешкото тяло. Тя отнема класическата идея за изкуство, като я трансформира и създава визуални илюзии превръщайки 3D образи в 2D. Нейната цел е да се „срине“ дълбочината и да превърне живите си модели в плоски картини. Нейните творби са красиви и абсолютно уникални. Не само това, но само с няколко прости трика, Алекса е в състояние да убеди мозъка ви, че това, което виждате, не е това, което си мислите.

Alexa Meade е родена в Washington, DC през 1986 г. Тя е завършила през 2009 г. „Vassar College“ в Poughkeepsie, Ню Йорк с бакалавърска степен по политически науки. Никога не е посещавала училище по изкуство, за да се научи как да рисува. Тя вижда боята като нещо, което може да се използва в пространството и решава да стане професионален художник през 2009 година.

Художничката прилага акрилна боя по кожата и дрехите на живи хора, предмети и стени в стил, който имитира традиционна живопис. Към сцената, на която рисува може да се подходи от различни ъгли и все пак ще изглежда, че рисунката е плоска живопис, без да е погледната през обектива на камерата, без „Photoshop“ обработка или дигитални ефекти.

Алекса е представяла произведенията си в галерии в Лондон, Вашингтон, Колумбия, Цюрих, Мюнхен и Ню Йорк, NY.

Европейският директор на конференция TED, Bruno Giussani, избра Алекса (Alexa Meade) да говори на TEDGlobal 2013 г. в Единбург, Шотландия.

таг:

Pin It on Pinterest

Share This