„С ЛИЦЕ НАДОЛУ“ тръгва по кината в София и страната от този петък – 16-ти октомври.

Новият филм на Камен Калев е вдъхновен и създаден по истински случай. В него се засяга един наболял за българската действителност проблем – трафика на хора. Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми, като престъпността, корупцията, бедността, като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета проституиращи в Западна Европа.

[row]

[column size=’1/3′]С лице надолу[/column]

[column size=’1/3′]Слице надолу[/column]

[column size=’1/3′]С лице надолу[/column]

[/row]

Избраният за главна мъжка роля френски актьор – Мелвил Пупо (Melvil Poupaud), пристига в София за премиерната седмица на френско – белгийско – българската копродукция. Той е един от малкото професионални актьори във филма. Останалите роли са изиграни от хора без опит в киното, подбрани след задълбочен кастинг, продължил повече от година из цялата страна.

Мелвил влиза в ролята на Сами – французин, който е принуден да се внедри в български канал за трафик на хора. За да постигне целта си, той се нуждае от помощта на Елка, проститутка от ромски произход, изиграна от 16-годишната Сехер Небиева. Обстоятелствата притискат двамата герои и те са принудени да бягат заедно. Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони. Неговото изкупление става нейното спасение.

„С ЛИЦЕ НАДОЛУ“ тръгва по кината от този петък – 16-ти октомври, едновременно в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Стара Загора, Плевен, Благоевград, Шумен, Видин, Търговище, Враца и Хасково.

Следете най-актуалните новини около филма на: www.facebook.com/tetebaissee

Официален Трейлър:

Камен Калев е български режисьор, който завършва образованието си във френската академия за киноизкуство „Ла Фемис“ в Париж. Дебютният му филм „Източни Пиеси“ е представен в престижната селекция на „Петнадесетдневката на режисьорите“ в Кан през 2009 г. Източни Пиеси“ взима и наградата за най-добър филм, режисьор и актьор, присъдена на Христо Христов по време на „Токио Филм Фестивъл“. Две години по-късно Калев стартира снимките на втория си филм „Островът“ също с премиера в Кан през 2011 г. В него главните роли изиграват френската актриса и топ модел Летисия Каста и датският актьор, известен от „Ангели и Демони“, Туре Линдхард. През 2014 г., Камен Калев отново е в Кан с проекта „Мостовете на Сараево“, който е режисиран от 14 европейски режисьори, сред които Жан Люк Годар, Сергей Лозница, Урсула Майер, Кристи Пую и др. В частта на Калев взима българския актьор Самуел Финци, който играе ролята на Франц Фердинанд.

Pin It on Pinterest

Share This