В новата постановка на Явор Гърдев, по текст на талантливия руски драматург Иван Вирипаев куп талантливи актьори ще се напият зверски, за да успеят да се превъплътят в образите на хора с различна социална съдба, но с една муза – виното. Написана през 2012 г. и преведена на няколко езика, пиесата бе показана в множество европейски и руски театри.

Весела Бабинова, Иван Бърнев, Луиза Григорова-Макариев, Анастасия Лютова, Пенко Господинов, Владимир Пенев, Светлана Янчева, Герасим Георгиев-Геро, Василена Атанасова, Петър Калчев, Бойко Кръстанов, Христо Пъдев, Никола Мутафов, Христина Караиванова, заемат своята роля и всеки със собствения си чар ще ви покаже докъде достигат страстите на опиянените адвокати, мениджъри, директор на голям международен фестивал, модел, та дори и на проститутката Роза.

Както е казал Шарл Бодлер из „Малки поеми“:

Трябва непрекъснато да се напивате, това е истината! За да не чувствате товара на времето, което троши раменете ви и ви привежда към земята. Затова трябва непрекъснато да се напивате! Но с какво? С вино? С поезия? С добродетели? Изборът е ваш, но трябва непрекъснато да сте пияни. И ако един ден се събудите на стълбището на някой замък или върху някоя зелена ливада, ако опиянението ви е намаляло или изчезнало, попитайте вятъра, вълната, звездата, птицата, часовника, всичко, което се движи, попитайте кое време е. И вятърът, вълната, звездата, птицата, часовникът, ще ви отговорят, че е време да се напиете. За да не бъдете роби – мъченици на времето, напивайте се! Непременно се напивайте! С вино, с поезия, с добродетел, с каквото поискате…

Постановка
Явор Гърдев
 
Сценография
Никола Тороманов
 
Костюми
Свила Величкова
 
Музика
Калин Николов

…Премиерата на представлението е в събота, 30-ти септември, от 19 часа.

Pin It on Pinterest

Share This