Има няколко причини да посетите остров Бохол, един от 72-та острова на Филипините. Не само островитянският полъх на въздуха, неизмеримите пясъчни плажове или кораловите рифове, перфектни за плуване и гмуркане, но и едно друго чудо на природата би запленило сърцата и душата ви. Наричат ги „шоколадови хълмове“ и са част от неземното богатство, която планетата Земя ни е дарила. Никой все още не е преброил с точност колко са хълмовете на остров Бохол, но пък формата и цветът им определено могат да се нарекат „шоколадови“. Едва ли местните ще се съгласят някога, че тези хълмове ще се наричат на малките целувки, правени от популярната марка шоколади в Америка – „Hershey“.

Но затова пък легендите им ще ви изумят с разнообразие и мистичност. Така или иначе, тази дестинация е подходяща, както за почивка, така и за по-активно приключение. Хълмовете са изцяло създадени от природата, без никаква следа от човешка намеса. Обвити с красиви реки, невероятни пещери и невероятен животински свят. Ще ви издам и една малка тайна, която е толкова малка, че само тук можете да я видите. Най-малката маймунка в света – Филипинският дългопет. Тялото им е с дължина едва 10-15 см, а огромните им красиви очи оставят спомен от срещата им с тях за дълго време.

Островът е прекрасна и известна туристическа дестинация. Ризортът в местността Кармен осигурява уют и незабравими гледки. Фестивалите през пролетта и лятото ще ви запознаят с исторически пресъздадени сцени, концерти, състезания по танци, интересни хора и много забавления. Невероятните плажове и водни атракции ще ви задържат достатъчно дълго, за да може кожата ви да придобие желания тен. Това е гарантирано добра дестинация за нуждите на всеки.

Pin It on Pinterest

Share This