Една от най-големите мистерии на модерните изследвания оживява в новият филм на Джеймс Грей. След като бе представен на филмовия фестивал в Ню Йорк, филмът ще излезе на 21-ви април, 2017 г. В главната роля (Фосет) е Чарли Хънам, който (ще издадем) играе и главната роля в новия филм на Гай Ричи – „Крал Артур: Легендата на меча“. Чарли Хънам замества Брад Пит в приключението на английския изследовател Перси Фосет. През 1925 г. той се отправя за поредната си експедиция, в търсене на нареченият от него „Изгубен град Z“ или (Ел Дорадо), в амазонските джунгли. Следите му, и тези на сина му, се губят веднага след отпътуването им от селото на местните племена. Дали са били убити от тях? Дали са починали от болест или дивите зверове са ги разкъсали? Изчезването им все още буди загадка у някои изследователи. Филмът е направен по книгата на един от тях – Дейвид Гран. Той, след собствена експедиция, разкрива нови данни за изчезването на Фосет и може би за истинското съществуване на митичния, златен град Ел Дорадо. Филмът е създаден по истински случай.

Участват още:

Робърт Патинсън, като Хенри Костин

Сиена Милър, като Нина Фосет

Том Холанд, като Джак Фосет

Режисьор: Джеймс Грей

Продуцент: Брат Пит, Деде Гарднър, Дейл Джонсън, Антони Катагас, Джереми Клайнер

Музика: Кристофър Спелман

Студио: Amazon Studios, Blecker Street

Време: 140 мин.

Лейтенант Перси Х. Фосет е спорна фигура в изследователския свят. Много данни, като писма и предмети, показват не особената учтивост към местните племена и порядки, които му изграждат образ на нежелан гост. Изследовател, който е считал изхранването си и оказването на помощ от местните за техни задължения. Като добавим стремежа му за издигане на личността си в английското общество, както и манията му към златото в златния град Ел Дорадо, показва, че е бил маргинална личност. От друга страна, неговите поддръжници вярват в опасните му изследователски мисии по пътя за откриването на изгубената цивилизация и им предават особена важност и мистерия.

 

С този филм едно е сигурно – загадката за изчезването на Фосет и златния град Ел Дорадо ще събуди авантюристичното мислене на много хора.

Филмът ще участва на 67-я берлински кинофестивал Берлинале.

Pin It on Pinterest

Share This