Представете си Лондонското „Око“ (The London Eye) във формата на велосипед, емблематичния Биг Бен (Big Ben) като часовник, а свирепите Трафалгарски лъвове (The lions from Nelson’s Column) като малки, игриви котенца. Е, понякога човек трябва да има голямо въображение, за да пресъздаде тези символи на Лондон, като нещо съвсем различно.

@paperboyo ∫ Rich McCor

Пример за това е талантливият фотограф Рич Маккор (Rich McCor) известен с псевдонима си „Хартиеното момче“, който създава интересни картини използвайки единствено богатото си въображение и лист хартия. Създал е доста шедьоври, но самият той споделя, че любимата му „картина“ е на бутилка шампанско „охлаждаща се“ във фонтаните до Тауър Бридж (Tower Bridge), като специално за нея са му били необходими близо 50 снимки, докато получи перфектния кадър. Някой от картините може да изглеждат прости, но има и по-сложни, затова се налага авторът просто да сложи слушалките, да си пусне релаксираща музика и да насочи цялото си внимание към детайлите.

Първоначално когато започнал да се занимава с фотография бързо осъзнал, че за да се открои трябва да измисли нещо различно.  Постепенно създал свое собствено изкуство и забелязал, че повечето артисти и художници използват Инстаграм и Фейсбук като галерия, така че се вдъхновил да публикува там творбите си. Благодарение на обратната връзка с потребителите на платформите постепенно изчиствал грешките, които допускал. Днес Рич Маккор има над 364000 последователи в социалната мрежа.

@paperboyo ∫ Rich McCor

Гледа на света по различен начин и се опитва да търси форми, модели и възможности навсякъде, където отива. Постоянно води борба с вътрешното си Аз, за да може да се доусъвършенства и да поднесе на почитателите си нови преживявания. Винаги иска да научи повече за местата на които създава, да узнае тяхната история, което добавя един нов и непознат нюанс върху крайния резултат.

@paperboyo ∫ Rich McCor

@paperboyo ∫ Rich McCor

Така например с изненада разбрал, че легендарните лъвове на площад Трафалгар били направени от оръдията на испанските и френски кораби участващи в едноименната битка. Някой неща само допълнително обогатяват цялостната картина и добавят нотка на вълнение. Рич Маккор счита родния Лондон за едно чудесно място, град с нови и вълнуващи възможности, който обогатява и разнообразява стилът му. Но не само Лондон е част от неговия пейзаж.

 

От Стокхолм и Амстердам до Ню Йорк и Рио, Маккор оставя своя „хартиен печат“ навсякъде по света, като последно е забелязан в Париж. Така или иначе чрез неговото визуализация ние виждаме света една идея по интересен.

 

Рич Маккор / Rich McCor – INSTAGRAM

Рич Маккор / Rich McCor – FACEBOOK

Pin It on Pinterest

Share This