Родена в Лондон през 1928 г., тя започва да работи като модел в началото на 1950 г. Сега тя работи за толкова разнообразни марки, колкото са „Vans“, „Dolce & Gabbana“ и „Olay“. Редовно напомня на „Vogue“ читателите, че възрастта може да бъде модерна и свежа. „Мразя всички тези рокли без презрамки на червения килим! Това не е хубаво, не е правилно, по-добре да застанат голи! Искам да изглеждам елегантна!“ – казва Дафне.
Тук тя споделя някои от тайните на тази, неостаряваща красота:

1) Остарявай естествено

Никога не съм имала ботокс или козметична хирургия. Защо ли? Това е толкова скъпо, а след това не можете да движите лицето ти, а аз обичам да правя физиономии!

2) Дайте шанс на сивата коса да блесне

Аз не съм боядисвала косата си от години. Мия я веднъж в седмицата и я поддържам дълга, въпреки че често я нося нагоре. Аз не ходя на фризьор. Когато тя стане малко по-небрежна и дълга, аз просто я връзвам на опашка и клъцвам краищата. Предпочитам да си харча парите за театър.

3) Почиствам, тонизирам и овлажнявам кожата си

Аз не използвам скъпи кремове за лице. „Nivea“ и „Boots“ са марките, които харесвам, но това, което винаги правя е използването на розова вода. На кожата ви се отразява основно какво пиете и хапвате. Аз определено пия много вода.

4) Споделете храната си с приятел

Обичам храната си, но се храня здравословно, на малки порции и често. Когато отида на ресторант споделям основното ястие или питам за детска порция. В къщи не държа пакетирани продукти и похапвам много сурова храна.

5) Вършете сами домакинската работа

Тя е най-доброто упражнение. И макар, че съм малко скърцаща в момента, продължавам да работя в градината. Плюс упражнения сутрин. Аз много обичам разходки и пилатес. Понякога дори се качвам на стария си велоергометър.

6) Намерете позитивното

Вие няма да бъдете красиви, ако сте постоянно ядосани. Ние всички имаме възходи и падения. Аз например имам глаукома, но капките за очи, които използвам, са направили миглите ми по-дълги. Винаги има причина да гледаме на ситуациите от светлата им страна.

7) Бъдете любопитни

Това прави мозъка ви стегнат и придава блясък в очите.

8) Не спирайте да правите упражнения

Аз правя моята собствена версия на йога всяка сутрин, комбинация между йога и балет. Това ме поддържа гъвкава.

Pin It on Pinterest

Share This