фотограф: Аlora Griffiths @unsplash

Ще се сдобиете по-лесно с тялото, за което мечтаете!

 

Независимо дали работите за отслабване или мускулна маса, силовите тренировки трябва да присъстват във вашата фитнес програма. С тяхна помощ ще развиете мускулатурата – ясно е защо тези, които работят за мускулна маса, трябва да тренират силово. Но като метаболитно активна тъкан, изискваща доста енергия от тялото за поддържане, мускулната маса ще забърза метаболизма ви и ще направи изгарянето на излишните мазнини още по-лесно. А това са чудесни новини и за тези, които работят за отслабване. Освен това едва ли искате просто да отслабнете и да се отпуснете. Добре тренираното оформено тяло, което ще изваете със силовите тренировки, определено е за предпочитане пред слабия, но отпуснат и безформен вид.

 

А ако отслабването е голямо, можете дори да се сблъскате с проблеми, като увиснала кожа и стрии, с които е почти невъзможно да се справи човек. Но не и ако, докато отслабвате, работите за оформянето и развитието на мускулатурата си, която да заеме мястото на мазнините и да изпъне кожата, спестявайки й излишния стрес.

#здрави & красиви

Съветите на Страхил: 6 често срещани грешки, които ви пречат да отслабнете

Съветите на Страхил: 6 често срещани грешки, които ви пречат да отслабнете

С тази статия ще се върнем малко или много към някои от основните принципи на здравословното и успешно отслабване. снимка:Huha Inc. / unsplashС тази статия ще се върнем малко или много към някои от основните принципи на здравословното и успешно отслабване. Ако отскоро...

#бюлетин

Ще извлечете още по-добри резултати от хранителния си режим!

 

Колкото и добър да е един хранителен режим, сам по себе си той не може да даде толкова добри резултати, колкото ако е в комбинация с редовни тренировки. Ако работите за покачване на маса и просто се тъпчете с калории, без да тренирате – ще качите тегло. За съжаление голяма част от него ще са мазнини, защото тялото няма къде да изразходи приетата енергия, освен да я натрупа като запас. А и можете да се сблъскате със задържане на вода, заради увеличения прием на въглехидрати. Силовите тренировки ще предотвратят тези проблеми, защото ще впрегнат приетата енергия в работа и ще оформят тялото.

 

Ако пък спазвате диета за отслабване, имате точно обратния проблем. Трябва да приемате ограничено количество калории, по-малко от тези, които горите, за да сте сигурни, че отслабвате. А можете да намалите приетите калории само до едно определено ниво, преди да започнете да гладувате и да изпаднете в немощ и летаргия. За щастие друг добър вариант е, вместо просто да намалявате калориите, които приемате – да увеличите тези, които горите. Как? – питате се – Ами със силови тренировки!

 

Ще сте по-здрав и по-жизнен!

 

Човешкото тяло е съвършено творение на природата. Когато го подлагаме на по-голямо натоварване, то се приспособява. Затова, когато тренирате във фитнеса, не само мускулите ви стават по-здрави, но и подсилвате костите си. Те стават по-плътни, за да издържат на по-голямото натоварване и масата, която трябва да носят. А това намалява риска от остеопороза (заболяване на костите, при което масата им намалява). С напредването на възрастта, производството на колаген в тялото намалява драстично, допълнително отслабвайки костната система. Силовите тренировки ще помогнат за забавянето на този процес.

 

Друга положителна черта на силовото натоварване е, че стимулира метаболизма да се раздвижи. Освен че започва да преработва хранителните вещества по-добре, тялото започва и по-добре да се пречиства от ненужните такива – изхвърляйки ги чрез потта и засилените отделителни процеси, които придружават тренировките и правилното хранене. Така че, освен всичко описано до тук, тренировките са и чудесен начин да осигурите по-добра детоксикация на тялото си.

 

В заключение…

 

Както виждате, силовите тренировки не са само за тези, които искат големи мускули. Напротив, те са подходящи за всеки, който иска здраво и атлетично тяло и по-качествен живот.

 

Достатъчно е отделите поне по 40 – 50 минути за силови тренировки, 2 – 3 пъти в седмицата, за да усетите положителния им ефект. А повярвайте ми – той идва бързо! Ще видите промяната още в първите няколко седмици и няма да искате да погледнете назад!

още за четене

С кампанията си за „Часът на Земята“ WWF изпраща послание за мир

С кампанията си за „Часът на Земята“ WWF изпраща послание за мир

Природозащитната организация WWF избра да стартира тазгодишното издание на кампанията си за „Часът на Земята“ в деня, в който за юбилеен 50-и път светът отбелязва „Международният ден на гората“.

С България в сърцето

С България в сърцето

Някои може да не приемат факта, че момиче се преобразява като кукер (предвид обичая от миналото). За тези, които обичат традициите, може би е приятно и се връщат назад във времето.

Pin It on Pinterest

Share This