Художник, ювелир и дизайнер – Галина Чувиляева е от хората, посветили живота си в създаване на красота. Член е на съюза на руските дизайнери в Санкт Петербург, а от 2002 година се занимава с живопис. Но за разлика от повечето хора, които се увличат по изящното, по златните нишки и аристократичния виенски стил, Галина се вълнува от простите неща, които трогват душата.


Преди години Чувиляева чула легендата за художник, който рисувал ангели. Разказът бил толкова красив, че тя си ги представяла, без да ги вижда – в сребристи цветове и златни къдрици. Един ден през 2005 г. решила сама да изобрази този ангел върху платното. Сторил ѝ е наивен и смешен, затова не го показала на никой. Но го запазила. Този образ обаче се превръща в ключов за нея и тя създава цяла поредица от картини, в които той се явява през призмата на различни сюжети.


Галина споделя: „Видях как един възрастен мъж стои сред картините ми и плаче.“ За нея ангелът е положителна енергия, която поражда добри чувства у хората. И действително, тези слънчеви ангели умиляват със своята невинност и чистота. Чрез внушението, което създават, те имат способността дори да лекуват. „Разказваха ми, че хора, които гледат тези ангели, оздравяват по-бързо. Щастлива съм, че мога да внеса добро в този несъвършен и прекрасен свят.“

Pin It on Pinterest

Share This