Южна Америка никога няма да си позволи да сгреши при избора ви за приключения и пътешествия. За това ако имате недостиг на синьо и искате да се отдадете на непознато и вълнуващо преживяване, тук е мястото, където ще го срещнете в обилни цветови комбинации директно от природата. Мраморната катедрала на езерото General Carrera Lake прелива от изумруд, тюркоаз до аквамарин и лазурно синьо.

Jorge Leon Cabello

Jorge Leon Cabello

Естественият воден басейн, между Аржентина и Чили, се пълни от кристалните води идващи от няколко реки на патагонските Анди. Цветът се получава от необичаен процес на частици от ледовете, които пречупват светлината до невероятно син цвят. Мраморните скали са се образували преди повече от 6200 години от безкрайния, феноменален, природен синхрон.

Jorge Leon Cabello

Jorge Leon Cabello

Jorge Leon Cabello

Jorge Leon Cabello

Jorge Leon Cabello

Jorge Leon Cabello

За катедралата Marble се говори като за една формация, но истината е, че са три. Най-голяма е El Catedral – Катедралата. Има две по-малки формации, които са известни като La Capilla – параклиса и La Cueva – пещерата.

Туристите тук могат да вземат лодка под наем от Puerto Tranquilo, а при хубаво време преминаването между мраморните тунели, скални образувания и чудновати гледки оставя незабравим спомен.

Jorge Leon Cabello

Естествено човекът вече има план тази земна красота да бъде унищожена. Разработват се планове близките две реки да се бетонират за язовири, а построяването на електроцентрала да бъде твърде близо до природния феномен. За да не позволим унищожаването на природните дарове дадени на всички по равно, можете да вземете отношение за опазването им. Сигурни сме, че има и други по-безопасни начини за произвеждане на електроенергия.

Pin It on Pinterest

Share This