Историята на двамата стари разбирачи на бира започва с идеята, която ги окриля още от 2014 г. През следващите две години Йордан Ченков и Пеньо Георгиев изследват, пробват, градят и заедно с помощта на приятели установяват вкусовете на своята бира. Рецептата не споделят, но за сметка на това от „Трима и двама“ бира да искаш. Колко му трябва на човек? – бутилка, две, три, кег, четири, пет.

 

Йордан Ченков е главният пивовар. С дългогодишен стаж около казаните за бира и носител на множество отличия за домашно пиво. 

Пеньо Георгиев е другият познавач. Познанството му с билките и безупречния устрем към по-добрия вкус, го прави безценен кадър в новото сдружение.  

„При нас ще намерите различни бири, от класически стилове преминали през призмата на нашите разбирания, през утвърдили се стилове от по-модерните дни на пивоваренето, та чак до отвари, използващи нестандартни или напълно експериментални съставки.“ – обясняват от пивоварната и допълват: „Подкрепата в България обикновено е мираж, но пък бирата не е. За това решихме да даваме отплата за помощта, която получаваме. В сайта на indiegogo, всеки може да помогне за завършването на последните детайли от пивоварната, а за нас ще бъде чест да ви снабдим с няколко бутилки бира и други интересни неща за време напред.“

Има още една причина да се помогне на младите пивовари. Това е да сте вълна от общото море или глътка от общата бира. 

Пивоварна „Трима и двама“ 

Можете да следите новата пивоварна и във Facebook или на уебсайт www.trimaidvama.com.

Pin It on Pinterest

Share This