Креативна личност ли сте? Тогава продължете внимателно, има опасност да се развълнувате много. Традиционната „Лятна академия“ на „Арте Урбана Колектив“ отвори поканата си за участници. Тази година тя има за тема „Шангри-Ла“ и ще се проведе в красивото село Боженци от 31-ви юли до 10-ти август.

 

Инициативата е уникално съчетание от образователен форум и креативно преживяване и ще се проведе в автентичната обстановка на село Боженци – далеч от стреса, шума и грижите на големия град. Неслучайно „Лятната академия“ привлича креативни хора от цял свят. Тя е уникална възможност и да се срещнете със съмишленици, с които да развиете смелите си идеи.

#изкуство

#бюлетин

Лятната академия ви дава възможност и да придобиете широки познания и умения, в такива вълнуващи и съвременни сфери като интерактивни наративи, дизайн на градски игри, „имърсив“ преживявания (immersive – потапяне), сайт-спесифик театър и игри, които се базират на реалния живот. В епохата, в която сме залети от виртуални преживявания и голяма част от забавленията ни се случват, докато седим пасивно пред компютъра, „Шангри-Ла“ ще насочи вниманието ни към реалния живот. Ще ни насочи и към преживяванията и игрите, които изискват нашето пълно физическо и когнитивно присъствие.

 

Екипът от лектори и ментори отново е зашеметяващ. „Арте Урбана“ са успели да доведат в България доказани професионалисти от цял свят. Екипът е съставен от Хартмут Кьониц (Hartmut Koenitz) – Амстердам, Урсула Мария Берзборн (Ursula Maria Bersborn) – Берлин, Матео Угуцони (Matteo Ugozzoni) – Милано и Бостън, Симон Ханукай (Simon Hanukai) – Ню Йорк и Париж, и Арон Бирталан (Aron Birtalan) – Амстердам. Организаторите обещават и още любопитни изненади.

Името на темата тази година е избрано от романа на Джеймс Хилтън „Изгубеният хоризонт“. Въображаемото място, измислено от автора, се превръща в синоним на страна – утопия, скрита в планината и изолирана от външния свят. Новото издание на академията има за цел да превърне Боженци в подобен изгубен рай, където участниците ще развиват детските си мечти и фантазии.

 

Поканата за участие е насочена на театрали, кинотворци, дизайнери на игри и всякакви креативни умове. Академията дава възможност за едно незабравимо преживяване.

 

Желаещите да се включат могат да научат повече и да заявят своите кандидатури на: http://www.arteurbanacollectif.com/summer-scriptwriting-base.html. Броят на участници е лимитиран на 20. Ако това предложение ви изкушава и искате да сте един от тях, по-добре не чакайте! Направете го сега!

още за четене

С България в сърцето

С България в сърцето

Някои може да не приемат факта, че момиче се преобразява като кукер (предвид обичая от миналото). За тези, които обичат традициите, може би е приятно и се връщат назад във времето.

Какво мога да направя днес, за да подобря живота си утре

Какво мога да направя днес, за да подобря живота си утре

Качеството на нашия живот зависи от качеството на навиците ни, казва писателят Джеймс Клиър. Всъщност, 80 % от живота ни се определя от ежедневната ни рутина.Качеството на нашия живот зависи от качеството на навиците ни, казва писателят Джеймс Клиър. Всъщност, 80 % от...

Pin It on Pinterest

Share This