Осмото издание на колоритния есенен празник на Улица на занаятите във Велико Търново тази година ще е от 21-ви до 24-ти септември.

Традиционната Нощ на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите ще съчетае минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство.

През четирите дни ще има изложение на занаяти, в което 50 самоуки творци ще покажат ръчно изработена керамика, бижута, аксесоари, кожени изделия, плъсти и др. В базара на продукти и храни с еко произход ще се предлага ръчно точена юфка, различни видове сирена и сладка, лютеница, продукти от козе мляко, печени на мангал кестени.

В своите работилници майсторите от чаршията ще демонстрират съхранените от тях старинни технологии и ще дават уроци на желаещите.

На фона на уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново ще има изпълнения на улични артисти и музиканти, различни представления, изложби, интерактивни игри и детски изяви. Събитието е част от Националния календар на Европейската година на културното наследство 2018.

Pin It on Pinterest

Share This