Новото видео на „Chemical Brothers“ отново доказва на широката публика, какво е да правиш музика и видео на едно по-високо ниво, стимулиращо сетивата до последен предел, точно както феновете обожават. Това, разбира се, не се прави от един или двама човека, а от екипи с хора, подготвени професионално и имащи страст, въодушевление и най-вече силно увлечение към проекта, че той се превръща в изкуство и се гледа над 6 млн. пъти само за няколко дена. 

Кой участва в проекта?

Когато „Chemical Brothers“ имат идея, те очакват най-доброто. За това, за този клип прибягват до услугите на небезизвестното продуцентско дуо „Dom&Nic“, които често работят с „The Mill London“ – компания специализирана в работата с визуални ефекти за видеоклипове, игри, реклами и филми.

Проектът:

2D аниматорът Фергал Хендрик и 3D аниматорите Дейвид Флит и Сураж Харингтон – Одедра („The Mill“) имат не леката задача да превърнат красивата и талантлива танцьор и актриса Соноя Мизуно, не само в прозрачен модел, но и да пресъздадат прехода на тялото й от нормален, в решетъчен 3D материал. След множество опити те успяват да постигнат целта, като се преборват с голям брой предизвикателства. От дизайна на мрежовидната форма, през сянката на танцьора, до всяко движение, слънчева светлина, ефекта от дрехите и пр. Работата им допълват режисьора Ед Чизман („Final cut“), хореографа Уйн Мак Грегор, фотографа Стив Чиверс и други. Използват се десетки камери, програми като „Мая“ и „Худини“, в някои случаи специално новосъздадени софтуери, сканиращи технологии, улавяне на движения и извънземни умения.

За списание „Българка“, един от не по-малко виновните за изработеното видео и българска частица в него – Иво Сливков от („Timeaware“) сподели преживяното от проекта:

Занимаваме се с Мо-къп“ (Motion Capture, Mocap) и компютърна 3D анимация.Мо-къп“ е процес, при който движението на човешкото тяло се записва и след това може да бъде качено върху 3D модел, било за игра, филм или телевизионно предаване. За целта, човека облича костюм, в който има тракери. Именно те улавят движението на всяка част от тялото и информацията се изпраща в реално време безжично към компютър. Също в реално време, в специална програма, движението може да бъде видяно и да се прецени, дали всичко е както го иска режисьорът или нещо трябва да се промени.

Соноя Мизуно в нейният мо-къп кастюм

Соноя Мизуно в нейният “Мо-къп” костюм

Ние използваме преносима система за записване на човешкото движение, затова се обърнаха към нас за участие в проекта на „The Mill“. Изискването беше Соноя да бъде заснета не в специално оборудвано студио, а на мястото, където е сниман клипът „Wide Open“ на „Chemical Brothers“. Нашият принос е записването на нейните движения, които след това са използвани от аниматорите за целта на проекта. За мен лично беше страхотно преживяване да работя в един екип със звезда като Соноя Мизуно. Тя е отлична актриса и професионалист. Всичко беше много професионално и перфектно организирано.“

Изпълнението:

Pin It on Pinterest

Share This