Ако сте креативни, ако се занимавате с кино, театър, с дизайн на игри или на преживявания, с творческо писане или създаване на креативно съдържание за някоя от творческите индустрии, внимание – Лятната международна академия „Summer Scriptwriting Base“ отправя покана за участници. Тази година академията чества своя 5-годишен юбилей и ще се състои от 23-ти юли до 1-ви август, в красивото планинско село Габровци, в близост до Велико Търново.

 

Академията е оригинално съчетание от образователен форум и креативно преживяване, и привлича участници от цяла Европа. Тя дава отлична възможност да се срещнете с бъдещи партньори и съмишленици, с които да развиете смелите си професионални идеи.

#бюлетин

#изкуство

Участниците в лятната академия ще придобият задълбочени познания и умения в такива вълнуващи и съвременни творчески сфери, като създаване на интерактивни сценарии, дизайн на градски, LARP и други широкомащабни игри от реалния живот, както и дизайн на имерсивни преживявания. Организаторите от „Арте Урбана Колектив“ отново са успели да съберат зашеметяващ екип от лектори и ментори. В екипа личат имената на германеца Кристиан Рот, специалист в дизайна на интерактивни наративи, сърбина Мирко Стойкович, с голям опит в писането на интерактивни сценарии и преподавател в няколко университета в родината си, италианците Алесандро Джованучи и Матео Угуцони, дизайнери на игри от реалния живот от „Chaos League“ Болоня и „Urban Games Factory“ Милано, англичаните Дан Барнард и Рейчъл Брискоу от „fanSHEN“ Лондон, холандеца Сем Янсен, сценарист на хитовата имерсивна игра „Prison Escape“ и американката Айден ЛеРу от „Odyssey Works“, едни от най-добрите в света дизайнери на имерсивни преживявания.

Мирко Стойкович

Матео Угуцони

Айден ЛеРу

Темата на академията тази година е „Да избягаш от училище“. Тя е едновременно намек за това, че „Summer Scriptwriting Base“ е авангардна и иновативна академия, която бяга от класическите форми на училище, а от друга, е връзка с мястото на провеждането ѝ – бившето училище в Габровци, превърнато от Арт-група „Дупини“ в място за арт резиденции. По традиция академията ще завърши с „Шангри-Ла Фест“, двудневен фестивал на мечтите.

още за четене

Pin It on Pinterest

Share This