Съвсем спонтанно, минавайки по любимата улица в Чикаго, се озовахме пред галерия „Ротофуги“. Малки, розови човечета привлякоха вниманието ни и се загледахме в картините. Сториха ни се странни, но бидейки далеч в далечината на галерията не можехме да различим, какво точно се случва на малките платна. Влязохме, набързо обсъдихме магазина за странни китайски човечета и се озовахме в галерията.

Изненадата ми определено беше приятна и силно зареждаща. Представеният артист беше Лаура Бергер, чудесен артист, илюстратор, подвизаващ се последните десет години в Чикаго. Основната и мотивация е създаването на положителни усещания. Всяко едно от платната и излъчва една необикновена мекота, лекота и фино чувство за хумор, същевременно изпълващи с природна дълбочина и мъдрост.

Тя работи предимно в гваш и акрил, също обича да прави неща от глина и да създава анимации.

Работата на Лаура се фокусира върху изследването на връзките към себе си, както и идеята за намиране на новост и приключения в ежедневието. Вдъхновява се от ритуали, символи, природа, мечти, пътуване, търсене на себе и създаването на личен смисъл и чувство за принадлежност към по-голямото цяло.

Ето малко от този заряд, макар и на снимки съм сигурна, че ще усетите този запомнящ се, не за всяко око стил.

Лаура Бергер

„Като Слънцето“

Лаура Бергер

„Чувствай се натурално“

Лаура Бергер

„Изгрев“

Лаура Бергер

„Сърфираща птица“

Лаура Бергер

„Индивидуални дейности“

Лаура Бергер

„Подслон“

Лаура Бергер

Лаура Бергер

„Всичко идва при теб“

Лаура Бергер

Лаура Бергер

„Портал“

Лаура Бергер

„Да бъдем космически“

Лаура Бергер

„Към светлината“

Лаура Бергер

Лаура Бергер

„Лежерно“

Unknown-3

„Отглеждане на нещо“

таг:

Pin It on Pinterest

Share This