„Germi Art & Entertainment“ представя виртуозния китарист от Кордоба Висенте Амиго с фламенко спектакъла „Сърцето на Андалусия“ в Зала 1 на НДК след по-малко от месец. Кралят на фламенкото отложи планирания си за септември миналата година концерт за 6-ти февруари 2019 г. и българската публика вече с нетърпение очаква първото гостуване на виртуозния китарист у нас. Амиго е един от най-големите съвременни испански китаристи, с повече от 30 години кариера. В София той ще запали кръвта на българската публика с голямата си лична страст – фламенкото.

Наследникът на Пако де Лусия и носителят на „Грами“ за латино музика китарист е подготвил двучасово шоу за българската публика. Акцент в концерта „Сърцето на Андалусия“ ще бъдат композициите от последния му студиен албум – „Memoria de los Sentidos“ („Спомени за чувствата“), за който Амиго говори с особена страст и вълнение.

На 6-ти февруари публиката в София ще има възможност да чуе на живо световноизвестния елегантен китарен стил на Амиго. Ще се наслади и на таланта му на композитор, като се разходи виртуално през всички албуми на изкусния музикант, с най-доброто, което Амиго е създал. То е наистина впечатляващо – осем студийни албума с многобройни награди за фламенко, включително и за „най-добър фламенко китарист“ от сп. „Guitar Player“, златен медал за изящни изкуства от испанското правителство, а за албума си „Ciudad de Las Ideas“ получава „Грами“. Номинация за престижното отличие получава и последният му албум от 2017 г. – „Memoria de los Sentidos“, в категорията „Best World Music Album“.

Припомняме, че вече закупените билети важат за новата дата – 6-ти февруари, без презаверка. В страницата на събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта.

„Сърцето на Андалусия“ на Висенте Амиго се осъществява с подкрепата на Институт „Сервантес“ – София.

Pin It on Pinterest

Share This