Новата мания възниква още през 1998 г., когато в Тайпе (Тайван) е открито първото кафене от този необичаен вид, където, освен да отпиете чаша сгряваща напитка, можете да се насладите и на приятната и релаксираща компания на цял куп мъркащи котки. Играта с пухкавите животинки е и своеобразна „антистрес“ терапия заради способността им да отнемат негативната енергия и да успокояват хората.

С годините котешките кафенета придобиват популярност и в други азиатски страни, а напоследък навлизат като мода и в Европа.

 

Ето и някои от най-известните котешки кафенета по света:

 • Minimal Café, Тайпе, Тайван Заради безплатния Wi-Fi, нежната музика и гальовните обитатели, мястото е любимо на много от местните жители, които шеговито го наричат „капан“.
 • Кошачья Республика, Санкт Петербург, Русия. Уникалното арт кафе отваря врати през 2011 г. и е дом на 15 котки. Освен приятната им компания, посетителите могат да получат и ценни съвети как правилно да разбират и да се грижат за своите домашни любимци.
 • Nekokaigi Café, Киото, Япония. Тук властват няколко железни правила. Не се допускат деца до 13 г., котките не могат да се взимат и снимат със светкавица, както и да се хранят с донесени от клиентите продукти. Въпреки всички тези строги принципи, кафенето се радва на небивал интерес, тъй като в Япония не всеки жител може да си позволи да отглежда животно в дома си.
 • Godabang Cat Café, Сеул, Южна Корея. Освен като дом на 20 котки от различни породи е известно и като мястото с най-добрия горещ шоколад в цяла Южна Корея.
 • Neko, Виена, Австрия. Първото кафе за котки в Европа е открито през 2012 г., а собственикът Такаку Ишимуцу, се бори цели 3 години, за да получи разрешително за отварянето му. Най-важното и единствено правило, тук не се допускат кучета!
 • Cat Café, Токио, Япония. Вече споменахме, че в Япония домашните любимци са лукс, което обяснява огромната популярност на котешките кафенета. В Страната на изгряващото слънце вече има над 150 заведения от този тип, като броят им непрекъснато нараства.
 • Cat Café, Будапеща, Унгария Отваря врати през 2013 г. и е дом на 13 котки.
 • Храм на котките, Мюнхен, Германия. Съществува от 2013 г. и предлага предимно вегетарианска кухня. Котките тук са със специални привилегии и разполагат с котешки стаи за отдих, където могат да си починат, ако им писне от посетителите.
 • Calcio, Токио, Япония, освен на компанията на 20 котки, в Calcio можете да се насладите и на тишина и уют, необичайни за шумния мегаполис.
 • Cat Café, Шанхай, Китай Заведението е открито през 2012 г. и популярността му непрекъснато расте. Подходящо е за срещи, игри и релакс в прекрасна мъркаща компания.
 • Cats Coffee House, Лондон, Великобритания. Спонсорирано изцяло от жители на Лондон, кафенето отваря врати през май 2013 г. Всичките му обитатели са взети от приюти за животни.

Абонирай се и получавай ........

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This