„Когато започнах да обичам себе си, открих, че мъката и емоционалното страдание са предупредителни признаци, че живеех срещу собствената си истина. Днес, аз знам, че това е „автентичност“.

 

Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно може да засегнеш някого, ако го подтикваш към изпълнение на собствените му желания, преди да им е дошло времето и човека още не е готов, и този човек съм самия аз. Днес наричам това „признание“.

 

Когато започнах да обичам себе си, спрях да жадувам за различен живот и можех да видя, че всичко, което ме заобиколя ми помага да израствам. Днес, аз го наричам „зрелост“.

 

Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че при всякакви обстоятелства, аз съм на точното място, в точното време, и всичко, което се случва е в точно подходящия момент. Така, че мога да бъда спокоен. Сега наричам това „увереност в себе си“.

 

Когато започнах да обичам себе си, спрях да крада моето собствено време и спрях да планирам огромни проекти за бъдещето. Днес правя само това, което ми носи радост и щастие, нещата, които обичам да правя и правят сърцето ми радостно. Следвам собствения си ритъм. Днес, аз го наричам „простота“.

 

Когато започнах да обичам себе се, се освободих от всичко, което не е добро за здравето ми – храна, хора, неща, ситуации, и всичко, което ме отдалечава от мен самия. Отначало наричах това поведение, здравословен егоизъм. Днес, знам, че това е „любов към самия себе си“.

 

Когато обикнах себе си, престанах да се опитвам винаги да бъда прав и от този момент правя по-малко грешки. Сега разбрах, че това е „скромност“.

 

Когато започнах да обичам себе си, се отказах да продължавам да живея в миналото и да се тревожа за бъдещето. Сега, аз живея само за момента, в който всичко се случва. Днес, аз живея всеки ден, ден след ден, и това го наричам „пълнота“.

 

Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и от това мога да се разболея. Но когато го обединих с моето сърце, моят разум ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка „мъдрост на сърцето“.

 

Ние вече не трябва да се страхуваме от конфликти, конфронтации или всякакъв вид проблеми със себе си или другите. Дори звездите се сблъскват и от това се създават нови светове. Днес, знам, че това е „живота“.

~ Чарли Чаплин

[row]

[column size=’1/2′]

снимка: charliechaplin.com

снимка: charliechaplin.com

[/column]

[column size=’1/2′]

снимка: charliechaplin.com

снимка: charliechaplin.com

[/column]

[/row]

таг:

Pin It on Pinterest

Share This