Тук ви представяме една истинска, въздействаща и действаща организация в България. За в бъдеще ние от екипа на списание „Българка“ ще следим отблизо прогреса и делата на участващите в обществената група „Когато станем 100 000 – ще посадим гора“. Ще се постараем да ви запознаваме с всички нови проекти, цели и постижения на организацията. Скоро ще ви представим и интересен разговор със създателя и Никола Рахнев. Ето как възниква идеята и какво е постигнато до момента.

Идеята възниква в края на 2011 г., под формата на една чиста инициатива „От хората за хората“, която има за цел да засажда нови гори и дървета за България!

„Целта ни е също да оставим по-добра планета за децата ни и по-добри деца за планетата ни!“

ЗАСАДЕНИ ДО МОМЕНТА: 125 500 дървета
ЦЕЛТА НИ Е ДА ЗАСАДИМ: над 1 100 000 дървета, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини.

big 

„Ние вярваме, че всяко голямо пътуване започва с малка крачка в правилната посока. Всеки един от нас може да направи промяна към по-добро, а когато много хора искаме да направим света по-красив, по-добър и по-чист, водени изцяло от добри и безкористни намерения, цялата Вселена ще ни помогне!

Вярваме също, че чрез правенето на добро можем да променим себе си, хората, които участват, а така и целия свят!

Вярваме, че децата са бъдещето ни и ако те са по-информирани, по-активни и част от процеса на засаждане на нови гори, то бъдещето ще е по-отговорно, по-грижовно и по-чисто!
Благодарим Ви за подкрепата! Земята Ви Благодари!“

Ето няколко начина да помогнете:

  1. Посетете раздел „Събития“ и вижте как можете да отидете на предстоящо залесяване!
  2. Споделете с приятелите си за идеята! Разкажете, че има надежда, че заедно можем и ще успеем!
  3. Помогнете с труда си в „Разсадника на мечтите“ – 36 декара „мечти“ в приказните балкани до Етрополе, където се отглеждат фиданки!
  4. Направете нещо добро за природата – всеки акт има значение! Почистете някъде, засадете нещо, помогнете на растение или животно!
  5. Засадете дърво, чрез дарителска програма, за всеки 77 стотинки, които организацията получи, ще засаждат поне по едно дърво!

Pin It on Pinterest

Share This