Как да прочистваме телата си ежедневно, за да бъдем балансирани и да се радваме на живота пълни с позитивност и енергия?

Сок от моркови, червено цвекло и ябълка

Сместа от моркови, цвекло и ябълков сок е лесен и ефективен начин да се прочисти черния дроб, и да се увеличи скоростта, с която се обработват токсините в тялото.

Сок от лимони

Пресният сок от лимон е естествен детоксикатор, както за храносмилателната система, така и за черния дроб.

Лимоните помагат на храносмилането и действат като естествен диуретик, така че е най-добре да се консумират сутрин на гладно.

Kale (тъмнозелено зеле)

Този вид зеле е пълен с антиоксиданти и е естествено противовъзпалително средство. Помага за прочистването на бъбреците и често се препоръчва при пациенти, с бъбречно заболяване. Това зеле съдържа естествено високо съдържание на фибри, така че прочиства чревния тракт.

Прочистване със сок от моркови

1 чаша сок от моркови – 3-4 морков

6 малки листа от глухарче

4 стръка магданоз

4 листенца див лук

Изсипете предварително изцедения сок от моркови в блендер и нарязаните на едро зелени листенца. Пасирайте и изпийте веднага.

Прочистване с ябълков оцет

 ЗАЩО?

Убива бактерии

Прочиства кожата от вътре навън (като алкализира телата ни)

Подсилва имунната система, подсилва метаболизма

 ВАЖНО!

Винаги се смесва с вода (по една – две лъжичка в чаша с топла вода)

Приема се задължително суров (получава се при ферментацията на ябълките)

 КАК?

2 с.л. оцет в чаша топла вода

2 с.л. прясно изцеден сок от лимон

1 с.л канела или 1/2 капки cayenne paper

1 с.л. мед

Ябълките

Фразата „Една ябълка на ден държи доктора на страна“ е самата истина! Ябълките съдържат високо съдържание на пектин, вид фибри, които намаляват холестерола и тежките метали в телата ни. Те елиминират токсините и прочистват червата.

Зеленият чай

Зеленият чай е изключителен антиоксидант и се счита за природна антивирусна защита. Той помага за естественото прочистване на дебелото черво. Зеленият чай повишава метаболизма. Полифенолът намерен в чая засилва нивото на окисляване на мазнините и скоростта, с която тялото ни превръща храната в калории.

Pin It on Pinterest

Share This