„Онова, което остава“ или  27 репортажни истории, продължили живота си отвъд новините.

Проектът на италианския фотограф Алберто Гандолфо „Онова, което остава“ ще бъде представен в рамките на фестивала „Фотофабрика“ – 27 репортажни истории с портрети на хора, влезли в новините като жертви или близки на жертви, засегнати от мафия, корупция, насилие и други. Включва фотографии на места и портрети на хора, станали част от италианските медии.

 

Неговият проект започва през 2017 год. като фотографско разследване, като води и до създаването на фотокнига с историите за търсене на справедливост и за онова, което остава след трагедиите, онова, което остава след новините. Изложбата ще бъде открита на 6-и юни в арт пространство „Кооператива“, когато ще бъде и премиерата на фотоалбума. 

#изкуство

#бюлетин

Алберто Гандолфо е роден през 1983 г. в Палермо, където завършва местния университет през 2010 г. Специализирал е портретна фотография и черно-бели фотопечатни технологии при няколко световни фотографа. През последните години работи върху проекти, чийто център е самоанализът през портретите на хората, които снима, включително популярни личности и фигури от италианската и световна култура.

 

Има самостоятелни и колективни изложби в Италия, Франция, Русия. Негови произведения са излагани на различни места, сред които: Галерия за модерно изкуство GAM, фондация „Театро Масимо“ в Палермо и престижния международен фестивал „Voies Off“ по време на фотографските срещи в Арл, Франция. От 2016 г. е съосновател и част  от фотоколектива „Eglise“.

Проектът „Онова, което остава“, с куратор Бенедета Донато, му носи първо място, за най-добро портфолио във фестивала „Европейска Фотография“ – 2018 г.

 

Изложбата ще стартира на 6-и юни 2019 г. от 18:30 ч. и ще продължи до 7-и юни 2019 г., включително. 

още за четене

Pin It on Pinterest

Share This