Понякога изкуството се намира на такива изненадващи места, че ни е трудно да ги възприемем веднага. Ръчно изработените декоративни лампи на Ралица Попова обаче, грабват окото и сърцето на мига.
Художничката изпипва всеки един детайл с четка, молив и ръка, за да превърне една иначе незабележима в дома вещ, в истински шедьовър.
Ралица Попова завършва Специално художествено училище за приложни изкуства в София и посвещава живота си на декоративната пластика. За своите арт лампи тя използва ръчно направена хартия или папирус, които се пришиват с рафия – естествен конец, растящ на полето. Основите, върху които рисува Ралица, са керамични. Те също крият своята тайна – правят се по стара технология, още от времето на Рамзес II – без грънчарско колело, само с двете си ръце. По този начин всяка лампа става уникална и не може да бъде повторена. Затова никак не е случайно, че нейните лампи светят в домовете на стотици хора в България, Англия, Франция, Германия, Испания, Гърция, Швейцария, САЩ, Русия и дори ЮАР. Когато човек твори със сърце, изкуството влиза по-лесно в душите и в домовете.

Pin It on Pinterest

Share This