На 14-ти февруари в „КО-ОП“ ще се открие изложбата „LOST & FOUND“ – авторски бижута от съвременни български дизайнери. Изследвайки живота на едно бижу, ние можем да проследим и историята на неговия собственик, принадлежността му, културата, начина на живот и светоусещането. Бижуто не е нечия принадлежност, а събеседник в живота на собственика си. А ако това бижу бъде изгубено, то се превръща в предмет с история от миналото, която се разказва в настоящето. Историята на всяко произведение съдържа своята интимност, която и ние можем да усетим от 14-ти февруари до 1-ви март, в пространството за изкуство и събития „КО-ОП“.

#бюлетин

Част от „LOST & FOUND“ ще са някои от най-познатите родни дизайнери на бижута като: Цветелина Алексиева, Милко Бояров, Теодор Лулчев, Николай Сърдъмов, Евгения Цанкова и брандът Артефакти. Куратор и арт директор на изложбата е Нева Балникова, която, освен това, ще представи и свои собствени произведения.

 

Заповядайте на официалното откриване и припознайте своята красива история в Денят на вклюбените от 19:00 часа на бул. „Янко Сакъзов“ 17.

още за четене

Pin It on Pinterest

Share This