Сега ви изпращаме в едно чудновато, креативно и изключително природно съобразено местенце в Българския балкан. Това приказно Еко селище се казва „Омая“ и се намира недалеч от границата ни с Гърция, между селата Нова Ловча и Гайтаниново. Разположено е в югоизточните склонове на Южен Пирин в историко – географската област Мървашко. Комплексът се намира на около 19 километра южно от град Гоце Делчев. Разположен е сред огромен естествен парк от 500 дка, две бистри езера, в компанията на причудливи скали, заобиколени от къдрещи се планински пътеки и 6 чудновати къщички.

Къщите са изградени изцяло от естествени материали – основата е камък, конструкцията е дърво, а стените са от глина, дебели над метър. Обзавеждането е напълно съобразено с предпочитанията на вече поразглезения от достиженията на цивилизацията човек. В къщите има бани с всички удобства, подово отопление и камина, радиатори, телевизор, а целия комплекс има и интернет.

Една от къщичките е за четирима, други две са за по трима, и още три – за по двама госта.

Еко – селище „Омая“ разполага с ресторант, съобразен с броя на гостите, в който менюто е съставено от изцяло натурални продукти, както и индивидуални ж

Pin It on Pinterest

Share This