мода
Модният дизайнер Евгени Петков е един от най-ярките млади звезди на европейската модна сцена. Той е млад, енергичен и изключителен новатор в съвременната мода. Познава българската мода и работата му по същество се състои от изследване на традиционни тъкани, бродирани фолклорни носии, и тракийско злато с интересна европейска нотка, придобита от времето прекарано в Париж.
Неговите най-нови колекции са оборудвани с луксозни, ръчно плетени рокли от естествени влакна в чест на чувствителността и страстта му към миналото на България .
Фотограф: Ивомир Пешев

Евгени Петков е стилист за модното списани „Руж“.

Експресивният дизайнер казва: „Еко модата е както местен така и глобален проблем. Париж винаги е бил моето вдъхновение, като дизайнер, който също се ангажира с намирането на нови набези на българската модна сцена.”

Модните критици и журналисти определят стила на Евгени Петков като женствен и много провокативен. Неговият стил е ориентиран към висшата мода с използването на естествена кожа и натурални материали. Очевидно е влиянието на парижката мода, но стилът му е смесен с български мотиви. Ако трябва да определим стила на Евгени Петков с три думи, те са: стил, провокация и женственост.
Фотограф: Ивомир Пешев
Фотограф: Ивомир Пешев
таг:

Pin It on Pinterest

Share This