Новият филм на Руперт Сандерс буди различни коментари заради участието на Скарлет Йохансон в традиционна японска манга поредица. Но предвид и режисьора, както и някои от другите актьори едва ли това ще бъде такъв голям проблем за очакващите този филм в самия край на март 2017 г. Много от японците ще го посрещнат със смесени чувства, но и за тях самите изборът за главна роля измежду японските актриси се оказва труден. Като че ли само Йохансон може да оправдае липсата на традиция в японските комикси. Доколкото знаем, от последните и супер успешни продукции, като „Отмъстители“, „Капитан Америка“, „Под кожата“, „Луси“ и много други, това едва ли ще остави много хора да пропуснат филма. Все пак изборът на актьори не е коментиран от написалият мангата Масамуне Широу, което се води като лек протест към холивудската продукция. 

След излизането на първият филм през 1995 г. с режисьор Мамури Ошии и последвалите още няколко филма от култовата манга, Стивън Спилбърг („Dreamworks Pictures“) и „Paramount Pictures“ представиха трейлъра на новия филм в Токио. Фантастичният киберпънк разказва за майор Мотоко Кусанаги (в ролята Скарлет Йохансон) наричана накратко „Майорът“. Тя ръководи елитните специални служби („Отдел 9“) срещу най-опасните екстремисти – киборги, които имат за цел да поемат контрола върху кибер технологиите на технологичния гигант „Hanka Robotic“. Тя е единственият хибрид между човек и робот, който е в състояние да спре хакерските атаки на „Кукловода“, който в последствие екипът на „Отдел 9“ разбира, че всъщност е изкуствен интелект.

Участват още: Такеши Китано, като „Дайсуке Арамаки“; Жулиет Бинош, като „д-р Олет“; Майкъл Пит, като „Кузе“; Пилу Асбек, като „Бату“ и др.

Режисьор: Руперт Сандерс

Манга: Дух в броня“ / автор Мосамуне Широу

Музика: Клинт Мансел

Жанр: Екшън, драма, sci-fi, трилър

Независимо от разнопосочните коментари след показването на трейлъра, филмът е вече факт, и всички зад него ще получат оценка веднага след 31-ви март, 2017 г.

Филмът не се препоръчва за деца под 12 години.

Pin It on Pinterest

Share This