Нов документален филм, за актрисата Одри Хепбърн (Audrey Hepburn), излиза на 30-ти ноември тази година. Това не е първият и вероятно няма да е последният филм правен за нея, тъй като нейната обаятелна личност продължава да предизвиква силен интерес и днес. Стилът и поведението, което Одри демонстрира в интервютата и филмите, в които играе, са пример за подражание на хиляди млади момичета. Нейният изключителен талант и добро сърце вдъхновяват по начин, който трудно може да се обясни.

 

Този филм обаче се отличава ярко от останалите. В продукцията на Salon Pictures and Universal са включени интервюта с реалните гласове на близки и приятели на Одри, в това число и гласът на сина ѝ Шон, както и непубликувани досега нейни снимки. Режисьор е Хелена Коан (Helena Coan), доказала се като професионалист още с първия си късометражен филм, за който е номинирана за най-добър сценарий на „Underwire Film Festival“.

 

Филмът, озаглавен „Одри“ („Audrey“), разглежда онази част от живота на актрисата, който е най-малко познат на широката публика. Започва от ранните години на нейното детство, през възпитанието ѝ в Холандия, до невероятните успехи в Холивуд и работата ѝ в УНИЦЕФ. Коан представя паралелно живота на Одри под светлините на прожекторите, както и този извън блясъка на публичния ѝ образ. Специално внимание изисква разговорът с британския моден стилист и дизайнер Клеър Уейт Келър (Clare Waight Keller), относно професионалните и лични отношения на Хепбърн с Юбер де Живанши (Hubert de Givenchy), чиито модни аксесоари тя носи и буквално се превръща в негова муза.

 

#бюлетин

#кино

Най-интересното от филма и това, което максимално го отличава от останалите документалистики, е частта, която разкрива любовта на Одри към класическия балет. Детската ѝ мечта е да стане балерина. Вместо това, обаче, тя се потапя в шоубизнеса, с което си спечелва световна слава, но в сърцето ѝ завинаги остава празнотата на неосъществената мечта. Талантът ѝ като танцьорка изпъква във филми като „Funny face“, където отлично си партнира с Фред Астер и по нищо не личи, че не се е занимавала професионално с танц. Въпреки това тази част от живота на Одри остава в сянка. Точно поради тази причина Хелена Коан решава да отдаде заслужена почит на страстта ѝ към танца в настоящия филм. Тя дори си партнира с хореографа на Кралския балет в Лондон – Уейн Макгрегър, за да създаде серия от танци, които да опишат различните етапи от живота на актрисата. За ролята на младата Одри е избрана балерината Кийра Мур, а Холивудската ѝ ера е пресъздадена от Франческа Хейуърд.

 

„Направихме крачка напред, работейки с хореографа Уейн Макгрегър.“ – споделя Коан. „Танцът засилва емоционалния пейзаж на Одри и носи усещане за драма и театър във филма със своя богат визуален език, който до този момент не е използван в документалното кино.“

 

Филмът ще може да бъде изтеглен онлайн на 30-ти ноември. Все още не е разкрита платформата, чрез която това може да стане. А ето и трейлъра към филма:

още за четене

Pin It on Pinterest

Share This