Известният български композитор Добринка Табакова бе избрана за главен композитор на концертния оркестър на Би Би Си (BBC Concert Orchestra). Тя ще замени досегашния композитор Гай Баркър. Оркестърът на Би Би Си ще изпълнява, както пиеси от нейното досегашно творчество, така и нови композиции. Първото изпълнение вече е планирано за сезон 2018 – 2019 г. и ще прозвучи в прочутата зала „Queen Elizabeth“. Добринка Табакова ще участва в артистичното ръководство на оркестъра, в програмирането на концертите, записите и образователните проекти.

Генералният мениджър на BBC Concert Orchestra казва: „Изключително се вълнуваме и приветстваме Добринка Табакова в семейството на симфоничния оркестър. Като изключително талантлив композитор, Добринка ще ни помага в изграждането на програмите на симфоничния оркестър и концертите, като ще имаме и възможността да се запознаем с нейните произведения. Ние се вълнуваме от възможността да работим с нейното творчество и да го споделяме с нашата публика“

Интервюто с Добринка Табакова за списание „Българка“ можете да прочетете тук: „Композитор на мечти – интервю с Добринка Табакова“.

Pin It on Pinterest

Share This