Joyce Carpati с очила на Karen Walker. Снимка Ari Seth Cohen за Advanced Style.

Остаряването и загубата на красотата – тези теми винаги са вълнували жените и са предизвиквали въпроси, отчаяние и много притеснения у тях. Но има жени, които не се страхуват да остареят, защото знаят как да остаряват с красота.

 

Джойс Карпати (Joyce Carpati) е една от тях. От оперна певица, през съпруга и майка, до маркетинг мениджър в „Космополитън“, за своите 82 години тя изглежда е успяла да открие тайните на щастливото преминаване от една възраст в друга, без емоционални и физически сътресения. А външният ѝ вид, като че ли ни казва: – Човек изглежда стар, само ако се отпусне и остави суетата зад гърба си.

 

Влечението ѝ към модата идва още на 16 години, когато заминава да учи пеене в Милано, Италия – „Меката“ на оперното пеене. Годината е 1949-та и Италия все още се възстановява от войната. Това обаче не пречи на жените да изглеждат блестящо в своето стилно облекло. Карпати споделя: „Хората нямаха нищо в Италия – нищо! Но когато жените излизаха навън, те се обличаха, както никоя жена в Америка не може.“

Advanced Style

Когато се завръща в Ню Йорк, всички остават изненадани от новата визия на певицата. Тя е взела най-доброто от италианския стил, за да го превърне в свой собствен. Джойс прекарва 27 години в „Космополитън“, където се посвещава изцяло на модата и красотата. През 2012 г. е включена в книгата „Advanced style“ на Ari Seth Cohen.

 

Въпреки общоприетата взаимообвързаност на мода и грим, Карпати не е привърженик на тежките наситени гримове. „Това състарява и в определена възраст жената трябва да внимава колко грим слага!“ – съветва тя и добавя: – „Аз не се старая да изглеждам млада, а да изглеждам добре. Ботоксът и лифтингът може да постигат значителен ефект в подмладяването, но те взимат от характера и индивидуалността. Смятам, че трябва да бъдем такива, каквито сме, каквито искаме да бъдем. Но най-важното, трябва да запазим своя естествен вид и поведение!“

Pin It on Pinterest

Share This