снимка: Мaxime Caron @unsplash

 

От няколко дни всичко вървеше наопаки, или поне така се чувствах. Нищо не изглеждаше да се случва по предварително планирания начин. Колата се счупи (2 пъти), няколко дни преди да заминем за дълго планирано пътешествие до Триград. В банката ми създаваха излишни главоболия… Неочаквани разходи се подаваха зад всеки ъгъл, а бъдещите приходи бяха доста несигурни.

 

Цялата тази комбинация от събития беше достатъчна да ме „събори“ за момент, който аз реших да проточа малко. Неминуемо настроението ми видимо падна. Тялото ми също като че ли реагираше и изведнъж днес се почувствах много изморена и отпаднала. Следобеда си поспах добре, за около 3 часа. След това си легнах едва в 10 вечерта.

#малки крачки

Какво мога да направя днес, за да подобря живота си утре

Какво мога да направя днес, за да подобря живота си утре

Качеството на нашия живот зависи от качеството на навиците ни, казва писателят Джеймс Клиър. Всъщност, 80 % от живота ни се определя от ежедневната ни рутина.Качеството на нашия живот зависи от качеството на навиците ни, казва писателят Джеймс Клиър. Всъщност, 80 % от...

#бюлетин

Какво се случваше?…

 

Преди няколко седмици бях, може да се каже, в същата ситуация. Отидохме на почивка с приятели до магическия остров Ибиза. Още първата вечер се оказахме ограбени и бездомни. Нищо не ставаше по план! Постоянно възникваха непредвидени разходи и никой от нас не го очакваше стабилен приход след ваканцията. Въпреки това бях щастлива и спокойна. Защо? Каква е разликата с тогава и сега?

 

Отговорът разбира се на тези въпроси винаги е един и същ – Всичко беше въпрос на мислите въртящи се в главата ми, тогава и сега.

 

Тогава:

 

„Всичко е наред! Доволна съм от това, че съм тук! В перфектно здраве съм и с любими хора! Правя каквото трябва да правя и знам, че имам всичко, което ми е необходимо! Щастлива съм просто да съзерцавам красотата на дните, поглъщайки жадно смисъла на всеки момент! Благодарна съм и съм склонна да се изправя пред страховете си!

 

Сега:

 

Защо ми се случва това?… Какво ще правя сега?… Какво не направих както трябва?… Мога ли да се справя?… Всичко се обърка!

 

Подканвам ви да си направите една 10-минутна медитация или по-дълга! След това прочетете внимателно отново параграфите Преди и Сега. Ще забележите ли по какъв начин ви кара да се чувствате едното заявление сравнено с другото? Споделете в коментар след статията!

 

Неизбежно следващия въпрос в това разследване е: Защо мислите ми „тогава и сега“ са толкова различни?

 

И в двата случая съм изправена пред избор: Да приема нещата такива каквито са – с усмивка и научен урок или да започна да се противя и да търся вина.

 

Ти какво избираш днес?

още за четене

„3100: Бягане и себенадминаване“ ни среща със свръхчовешкото преминаване на границите на физическото измерение

„3100: Бягане и себенадминаване“ ни среща със свръхчовешкото преминаване на границите на физическото измерение

Вечният танц на духа и материята не спира да безпокои човека от незапомнени времена насам. Синтезът между двете е в основата на всяка религия и философия, била тя източна или западна, древна или модерна.Вечният танц на духа и материята не спира да безпокои човека от...

Таласъмите в българските народни поверия

Таласъмите в българските народни поверия

В представите на българите от XIX в. таласъм е „зъл дух, който се явява като сянка нощем по големите сгради“. Таласъмите ходят докле пропеят петлите.В представите на българите от XIX в. таласъм е „зъл дух, който се явява като сянка нощем по големите сгради“....

Седмото издание на „Срещите на младото европейско кино“ ще се проведе между 22 и 30 юни в гр. София

Седмото издание на „Срещите на младото европейско кино“ ще се проведе между 22 и 30 юни в гр. София

В програмата на фестивала за пореден път ще бъдат представени смели съвременни игрални и документални филми от различни държави (България, Германия, Португалия, Словения, Русия, Чехия, Швеция, Франция и др.), както и специална кинообразователна селекция за ученици. От...

Музеят „Галиера“ отвори врати с изложба посветена на Шанел

Музеят „Галиера“ отвори врати с изложба посветена на Шанел

Мюзикълът като жанр все още е ново понятие за българската театрална сцена, въпреки все по-честите опити с известни автори и заглавия. снимка: espritdegabrielle.com „Галиера“, или музеят на модата в Париж (Palais Galliera), най-сетне отвори врати, след двугодишен...

Pin It on Pinterest

Share This