снимка: Мaxime Caron @unsplash

 

От няколко дни всичко вървеше наопаки, или поне така се чувствах. Нищо не изглеждаше да се случва по предварително планирания начин. Колата се счупи (2 пъти), няколко дни преди да заминем за дълго планирано пътешествие до Триград. В банката ми създаваха излишни главоболия… Неочаквани разходи се подаваха зад всеки ъгъл, а бъдещите приходи бяха доста несигурни.

 

Цялата тази комбинация от събития беше достатъчна да ме „събори“ за момент, който аз реших да проточа малко. Неминуемо настроението ми видимо падна. Тялото ми също като че ли реагираше и изведнъж днес се почувствах много изморена и отпаднала. Следобеда си поспах добре, за около 3 часа. След това си легнах едва в 10 вечерта.

#малки крачки

Часът на Земята обедини хиляди хора у нас в подкрепа на природата

Часът на Земята обедини хиляди хора у нас в подкрепа на природата

И тази година Часът на Земята обедини хиляди хора у нас около каузата за опазване на природата. В контекста на пандемията с Covid-19 и в съответствие с въведените здравни мерки, отбелязахме световния празник на околната среда в дигиталното пространство.WWF с виртуален...

#бюлетин

Какво се случваше?…

 

Преди няколко седмици бях, може да се каже, в същата ситуация. Отидохме на почивка с приятели до магическия остров Ибиза. Още първата вечер се оказахме ограбени и бездомни. Нищо не ставаше по план! Постоянно възникваха непредвидени разходи и никой от нас не го очакваше стабилен приход след ваканцията. Въпреки това бях щастлива и спокойна. Защо? Каква е разликата с тогава и сега?

 

Отговорът разбира се на тези въпроси винаги е един и същ – Всичко беше въпрос на мислите въртящи се в главата ми, тогава и сега.

 

Тогава:

 

„Всичко е наред! Доволна съм от това, че съм тук! В перфектно здраве съм и с любими хора! Правя каквото трябва да правя и знам, че имам всичко, което ми е необходимо! Щастлива съм просто да съзерцавам красотата на дните, поглъщайки жадно смисъла на всеки момент! Благодарна съм и съм склонна да се изправя пред страховете си!

 

Сега:

 

Защо ми се случва това?… Какво ще правя сега?… Какво не направих както трябва?… Мога ли да се справя?… Всичко се обърка!

 

Подканвам ви да си направите една 10-минутна медитация или по-дълга! След това прочетете внимателно отново параграфите Преди и Сега. Ще забележите ли по какъв начин ви кара да се чувствате едното заявление сравнено с другото? Споделете в коментар след статията!

 

Неизбежно следващия въпрос в това разследване е: Защо мислите ми „тогава и сега“ са толкова различни?

 

И в двата случая съм изправена пред избор: Да приема нещата такива каквито са – с усмивка и научен урок или да започна да се противя и да търся вина.

 

Ти какво избираш днес?

още за четене

С кампанията си за „Часът на Земята“ WWF изпраща послание за мир

С кампанията си за „Часът на Земята“ WWF изпраща послание за мир

Природозащитната организация WWF избра да стартира тазгодишното издание на кампанията си за „Часът на Земята“ в деня, в който за юбилеен 50-и път светът отбелязва „Международният ден на гората“.

С България в сърцето

С България в сърцето

Някои може да не приемат факта, че момиче се преобразява като кукер (предвид обичая от миналото). За тези, които обичат традициите, може би е приятно и се връщат назад във времето.

Pin It on Pinterest

Share This