Изменението на климата е най-голямото предизвикателство, пред което човечеството някога се е изправяло. А също така е и най-голямата ни възможност. Имаме решенията, които могат да разрешат проблема влияещ на целия свят. Но за съжаление времето ни притиска. Всичко зависи от всеки един от нас.

Поради това, че тези дни се избират президенти, референдуми, партии и овластени човешки фигури, от които за съжаление зависят нашите животи и тези на децата ни ще ви споделим един филм, който мина и замина, а някъде въобще не се е появявал. Филмът е на Чарлз Фъргюсън и показва нагледно жалката и вече твърде опасна човешка намеса на нашата планета. Тук вече физични закони се изменят, все по-често изпъкват отровните елементи от Менделеевата таблица, хората ходят с маски, животинския и растителен свят търпи апокалиптични изменения, а други пият пуншове на Карибите. Тук бих включил и думите на самия Фъргюсън публикувани в личния му блог, тъй като те засягат не само американците, а всички.

„Америка избира президент тази година и изборът неминуемо ще промени бъдещето на Земята. Причината – климатичните промени. Ако Америка избяга от проблема – тогава нашите деца ще платят прескъпо. Тръмп си мисли, че няма проблем и не му пука за него. Лошото е, че неговата избирателна публика го поставя в роля, в която и най-смелите мечтатели в Холивуд не биха си представили като заглавие: „Неудачникът, който унищожи Земята“. Най-голямата ирония в този случай е, че това може да бъде напълно излишно. Днес ние знаем как да преборим климатичните промени и това не ни задължава непременно да се връщаме в Ледената епоха. Ако влияем на климатичните промени интелигентно, ще бъдем по-щастливи, по-здрави и много по-прогресивни. Ще елиминираме замърсяванията от изкопаемите горива, ще се създадат милиони работни места навсякъде по света, ще освободим себе си от ужасните диктатори, чийто пари и власт идват от нефт, газ, въглища и пр.“

Американската мечта

Чарлз Фъргюсън е автор на книгите „Нация – Хищник“, „Работа отвътре“, „Широкият проблем“, „Високи залози, без затворници“, „Компютърни войни“ и др. Директор и продуцент на филмите: „Безкраен поглед“, „Работа отвътре“ и „Време е да избереш“. Носител на „Оскар“ за най-добър документален филм: „Безкраен поглед – американска окупация в Ирак“ (2007 г.) и „Работа отвътре“ (2010 г.).

Чарлз Фъргюсън

Разказан от Оскар Исак, филмът е заснет на места из Съединените щати, Бразилия, Индонезия, Китай, Англия и Нигерия. Филмът разказва за това, че в днешно време ние можем да се преборим с проблема, имаме подходящите инструменти и знания, които да започнем да използваме веднага.

https://www.youtube.com/watch?v=b-c-IRFiOKA

Филмът, който показва истинската картина на това, което се случва с планетата, е създаден точно навреме за срещата на ООН за климатичните промени, която ще се проведе тази година през декември, в Париж.

Pin It on Pinterest

Share This