Верджиния e родена в София. От дете се занимава с изкуство – пее и рисува. Музиката изразява пеейки в хор, като същевременно започва курсове по рисуване. Приета е в Художествената гимназия в София където осъществява първата си самостоятелна изложба през 2012 год. Следващата стъпка е бакалавърска степен по „Живопис“ в Национална Художествена Академия (НХА), в ателието на професор Андрей Даниел.
 
През 2016 – 2017 г., прави още две самостоятелни изложби в София. Имайки желание да развие и други умения, освен класическото рисуване, тя записва магистратура по „Дигитални изкуства“ в НХА. Това й дава възможност да се изразява чрез видео арт и дигитално композиране на музика.

Верджиния Стефани Дойчева
„На Сан Марко“
акрил, 32/42

#изкуство

#бюлетин

През последната година е част от изключително интересния проект на ХаХаХа Импро театър – „Импро Мюзикълът“. Верджиния рисува на живо, импровизирайки, вдъхновена от историята, която се развива на момента. Всичко, което се случва на сцената, е импровизация – актьорската игра, музиката и илюстрациите. Истински се забавлява, описвайки го като „голям адреналин“, а спонтанната забава се предава и на публиката.
 
През есента на 2018 г. младата художничка е част от проект на „Old is New“ (арт ресторант в центъра на София) като рисува на живо в една от залите, в които и други художници са оставили своята следа. Там е и първият стенопис, който създава.
 
Верджиния е художник на свободна практика. Обича да експериментира с различни техники и стилове на изразяване. Пътуването и срещите с различни култури я вдъхновяват силно. Освен рисуването младата художничка желае да създава и музика. Темите, които я вълнуват, в изобразителното изкуство и в музиката, са хората, отношенията, мистичността, човешката психика, живота и съвременната култура.

„Метрополис“ / Верджиния Стефани 110 – 130cm / маслена живопис

„Zoo city“ / Верджиния Стефани 100 – 110cm / маслена живопис

още за четене

С кампанията си за „Часът на Земята“ WWF изпраща послание за мир

С кампанията си за „Часът на Земята“ WWF изпраща послание за мир

Природозащитната организация WWF избра да стартира тазгодишното издание на кампанията си за „Часът на Земята“ в деня, в който за юбилеен 50-и път светът отбелязва „Международният ден на гората“.

С България в сърцето

С България в сърцето

Някои може да не приемат факта, че момиче се преобразява като кукер (предвид обичая от миналото). За тези, които обичат традициите, може би е приятно и се връщат назад във времето.

Pin It on Pinterest

Share This