След много проучвания, учените откриват, че къпането в английска (Epsom) сол може да помогне за детоксикацията на тялото, да се подсили загубата на килограми, а с това да се намали появата на целулит.

Какво е английска сол?

Английската (Epsom) сол е първо открита в дълбините на горчиво-солен извор в Съри, Англия. Продуктът не е действително сол, a естествено чисто, неорганично съединение на магнезиев сулфат.

Все пак остава въпросът какво е толкова специалното в английската сол?

Магнезият е от решаващо значение за функцията на здравите клетки в цялото тяло и помага за регулиране на повече от 325 ензима! Липсата на магнезий може да допринесе за високо кръвно налягане, главоболие, болки в гърба, сърдечни и различни други здравни проблеми.

Магнезиевият сулфат е от съществено значение за поддържане на здравето като цяло, тъй като се намира във всяка клетка в тялото. Той е важен за здравето на кожата, ноктите и косата, и е от решаващо значение за производството на колаген (веществото, което пази кожата и я държи свежа и млада). Липсата на сулфат може да доведе до пълното изчерпване на колаген в тялото.

Можем ли да похапваме английска сол?

Английската (Epsom) сол е FDA одобрено слабително средство. Въпреки това, една супена лъжица съдържа повече от сто пъти препоръчителният дневен прием на магнезий, така че се консултирайте с лекар, преди да консумирате каквото и да e било количество.

 Защо ваната с английска сол е толкова добра за загубата на тегло и намаляването на целулита?

Лекарите и изследователите казват, че накисването във вана с английска сол е безопасен и лесен начин за увеличаване нивата на магнезиев сулфат в тялото. Това е така, защото минералите се абсорбират през повърхността на кожата, което допринася за отстраняването на токсините от тялото. Магнезиевият сулфат помага да извлечете излишната сол, фосфор и токсини от маслените клетки на кожата, което може действително да ви помогне да стопите мазнини. Загубата на мазнини сама по себе си спомага и за намаляването на целулита.

Магнезиевият сулфат, разтворен във вода създава статично електрическо поле, и потапяне на тялото ви спомага да се създаде магнитен баланс. Успокояващото действие на английската сол също е свързано с облекчаване на мускулни болки, намаляване на възпаления и помага за предотвратяването на артериално втвърдяване. Баните дори са били използвани за лечение на кожни заболявания, защото английската сол действа като естествен омекотител и ексфолира кожата.

Как мога да добавя английска сол в моята баня?

При проучване е установено, че най-доброто количество за добавяне към ваната пълна с топла вода е 500-600 грама. Няма нужда да прекалявате със солта, защото тялото ви ще поеме само необходимото количество.

Колко често трябва да правим това?

Изследователите установили, че 2-3 бани на седмица дават най-добри резултати.

Така че можете да се прочистите, отпочинете и разкрасите, докато си взимате релаксираща вана.

таг:

Pin It on Pinterest

Share This